Atlantis on löydetty milloin mistäkin päin maailmaa. Sitä on veikattu niin välimerelle, pohjanmerelle, kuin tyynellemerellekin. On olemassa kuitenkin vain yksi paikka, johon se voidaan Platonin kertomusta vaurioittamatta sijoittaa. Miksi? Koska Platon tiesi Amerikan mantereen olemassaolon. Hän toteaa vastaansanomattomasti Kritiaan suulla:

 ”Sen salmen edessä jota te kutsutte Herakleen pylväiksi oli näet saari, yhtä suuri kuin Libya ja Aasia yhteensä ja sen ajan matkustajat saattoivat mennä siitä toisille saarille ja niitä edelleen mannermaalle, joka ympäröi tuota varsinaista valtamerta. Sillä koko mainitun salmen tämän puoleinen alue oli kuin satama, johon johtaa ahdas tuloväylä. Sen toisella puolella on tuo valtameri ja maata sen ympärillä kehässä voi varsinaisessa mielessä kutsua mannermaaksi. Tällä Atlantis saarella hallitsi suuri ja ihmeellinen kuninkaitten liittokunta, joka piti vallassaan koko saarta ja lisäksi monia muita saaria ja osaa mannermaasta.

 Platon tiesi jo 2000 vuotta ennen Kolumbusta, että kehämäinen mannermaa sijaitsi kaukana lännessä. Atlantis sijaitsee siis sen ja Gibraltarin välissä, vieläpä niin, että Atlantikselta purjehditaan ensin muille saarille ja vasta sitten mannermaalle. Keskiselänteen merenalainen vuorijono, joka on paksumpi Azoreiden kohdalta, on siksi enemmän kuin potentiaalinen paikka.

 Platon jatkaa kuvaustaan: ”Maasto oli melko ylävää ja laskeutui reunoiltaan jyrkästi mereen, mutta kaupungin ympäristö oli aivan tasainen ja tasankoa ympäröivät aina mereen saakka ulottuvat vuoret. Tämä sileä ja tasainen alue oli suorakaiteen muotoinen. Toinen sivu oli 300 stadionia pitkä, leveys taas mitattuna saaren keskustaan oli 2000 stadionia. Tämä osa saarta oli etelään päin viettävä ja suojassa pohjoistuulilta. Sen ympärillä kohoavat vuoret olivat kuuluisia siihen aikaan ja niiden lukuisuus, korkeus ja kauneus ylitti kaiken mitä nyt on olemassa.”

 Platonin vanhan tekstin käännökseen on kuitenkin hiipinyt yksi virhe. Hän kuvaa suorakaiteen muotoisen, vuorten väliin jäävän tasangon myöhemmin lähes neliön muotoiseksi: ”Luonnon muovaamana ja monien kuninkaitten pitkä ajan kuluessa suorittaman työn tuloksena tasanko oli saanut seuraavan muodon: Se oli alkuaan nelikulmio, lähes suorakaiteen muotoinen ja sikäli kun siinä suhteessa oli korjaamisen varaa, he olivat sen korjanneet tasangon ympärille kaivetun kanavan avulla.”

 Tästä syystä tasangon mitat eivät voi olla 300x2000 stadionia! Tämä on helppo todistaa numerovirheeksi myös toisella tavalla... https://www.prisma.fi/fi/prisma/atlantis-ja-jaakauden-lopun-katastrofi-pehmeakantinen-kirja