torstai, 13. kesäkuu 2019

Kirja

Mitä tapahtui jääkauden lopulla?
Miksi valtava määrä lajeja kuoli sukupuuttoon?
Miksi Siperian ikijäähän on pakastunut kymmeniä tuhansia Mammutteja ja muita eläimiä?
Huuhtoiko mantereita megatsunamien sarja?
Mikä ne alkuunsaattoi?
Miten nykyihmiskulttuurit kehittyivät?
Mitä tapahtui 11 500 vuotta sitten? 

"Atlantis- ja jääkauden lopun katastrofi" selattavissa täällä ja tilattavissa täältä.

torstai, 13. kesäkuu 2019

Kuolemattoman sielun todistamisen kultti

Uusin kirjani kertoo muinaisen Egyptin salaisuuksista ja "Mysteereistä". Mistä Egyptin kulttuurin henkisyydessä oli syvimmillään kyse? Mitä tapahtui  vihkimyksessä "Mysteereihin"? Niiden tarkoitus oli todistaa kuolemattoman sielun olemassaolo... Kirjan voi ostaa mm. tästä, tai tästä. Sitä voi selailla täällä.

tiistai, 27. helmikuu 2018

Atlantiksen sijainti

Alla autenttinen Google Mapsin kuvankaappaus, josta käy ilmi Herakleen pylväiden (Gibraltarin) takana oleva saari, jonne reitti kulki Platonin mukaan siten, että purjehdittiin ensin pienemmille saarille, josta Atlantikselle. Halutessaan saattoi jatkaa edelleen muille saarille, joiden takana oli kehämäinen manner. Platon tiesi siis paitsi muinoin uponneen saaren sijainnin, myös Amerikan kehämäisen mantereen olemassaolon.

Yläkuvassa näkyy "vuorten ympäröimä tasanko". Sisään jäävän tasangon mitat täsmäävät Platonin mittojen kanssa (Katso mittoja alla. Suosittelen myös Google Mapsin tai Earthin skrollailemista). Kirjassani pohditaan myös syitä siihen, miksi tasanko upposi jääkauden mullistuksissa. Syitä löytyy mm. äkillisestä massatasapainon vaihdoksesta, kun piripintaiset jääkauden jääjärvet purkautuivat nopeassa tahdissa... 

Atlantis%20kuvankaappaus%202%20pure_LI.jAtlantis%20Paint.jpg

Alakuvaan on hahmoteltu merenlaisten vuorijonojen määräämiä maastonmuotoja, sekä kuvan vasemmassa ylälaidassa näkyvä Saint Pierre et Miguelon kärki, joka on ollut todennäköisesti myös jäämassojen ylöspullistamana ja ohjannut voimakkaasti golfvirran suuntaa ja voimistanut osaltaan jääkautta. Tämä on ylläpitänyt tilannetta, jossa jäämassojen paine on nostanut Atlantin keskiselänteen aluetta. https://www.prisma.fi/fi/prisma/atlantis-ja-jaakauden-lopun-katastrofi-pehmeakantinen-kirja

lauantai, 9. syyskuu 2017

Fyysinen sijainti

Atlantis on löydetty milloin mistäkin päin maailmaa. Sitä on veikattu niin välimerelle, pohjanmerelle, kuin tyynellemerellekin. On olemassa kuitenkin vain yksi paikka, johon se voidaan Platonin kertomusta vaurioittamatta sijoittaa. Miksi? Koska Platon tiesi Amerikan mantereen olemassaolon. Hän toteaa vastaansanomattomasti Kritiaan suulla:

 ”Sen salmen edessä jota te kutsutte Herakleen pylväiksi oli näet saari, yhtä suuri kuin Libya ja Aasia yhteensä ja sen ajan matkustajat saattoivat mennä siitä toisille saarille ja niitä edelleen mannermaalle, joka ympäröi tuota varsinaista valtamerta. Sillä koko mainitun salmen tämän puoleinen alue oli kuin satama, johon johtaa ahdas tuloväylä. Sen toisella puolella on tuo valtameri ja maata sen ympärillä kehässä voi varsinaisessa mielessä kutsua mannermaaksi. Tällä Atlantis saarella hallitsi suuri ja ihmeellinen kuninkaitten liittokunta, joka piti vallassaan koko saarta ja lisäksi monia muita saaria ja osaa mannermaasta.

 Platon tiesi jo 2000 vuotta ennen Kolumbusta, että kehämäinen mannermaa sijaitsi kaukana lännessä. Atlantis sijaitsee siis sen ja Gibraltarin välissä, vieläpä niin, että Atlantikselta purjehditaan ensin muille saarille ja vasta sitten mannermaalle. Keskiselänteen merenalainen vuorijono, joka on paksumpi Azoreiden kohdalta, on siksi enemmän kuin potentiaalinen paikka.

 Platon jatkaa kuvaustaan: ”Maasto oli melko ylävää ja laskeutui reunoiltaan jyrkästi mereen, mutta kaupungin ympäristö oli aivan tasainen ja tasankoa ympäröivät aina mereen saakka ulottuvat vuoret. Tämä sileä ja tasainen alue oli suorakaiteen muotoinen. Toinen sivu oli 300 stadionia pitkä, leveys taas mitattuna saaren keskustaan oli 2000 stadionia. Tämä osa saarta oli etelään päin viettävä ja suojassa pohjoistuulilta. Sen ympärillä kohoavat vuoret olivat kuuluisia siihen aikaan ja niiden lukuisuus, korkeus ja kauneus ylitti kaiken mitä nyt on olemassa.”

 Platonin vanhan tekstin käännökseen on kuitenkin hiipinyt yksi virhe. Hän kuvaa suorakaiteen muotoisen, vuorten väliin jäävän tasangon myöhemmin lähes neliön muotoiseksi: ”Luonnon muovaamana ja monien kuninkaitten pitkä ajan kuluessa suorittaman työn tuloksena tasanko oli saanut seuraavan muodon: Se oli alkuaan nelikulmio, lähes suorakaiteen muotoinen ja sikäli kun siinä suhteessa oli korjaamisen varaa, he olivat sen korjanneet tasangon ympärille kaivetun kanavan avulla.”

 Tästä syystä tasangon mitat eivät voi olla 300x2000 stadionia! Tämä on helppo todistaa numerovirheeksi myös toisella tavalla... https://www.prisma.fi/fi/prisma/atlantis-ja-jaakauden-lopun-katastrofi-pehmeakantinen-kirja

sunnuntai, 20. elokuu 2017

Ibero Maurusian

Ibero-Maurusian kulttuuri kirjaan.png

Ibero Maurusianin kulttuuriksi nimetty väestöryhmä vaikutti lähinnä luoteisessa Afrikassa 10 000 - 16 000 vuotta sitten. Heidän jälkeläisensä ovat todennäköisesti vaaleaihoisia ja sinisilmäisiä Berbereitä. Kuten Platon sanoi: "Atlantislaiset asuttivat myös Pohjoista Afrikkaa, aina Egyptin porteille saakka..." https://www.bod.fi/kirjakauppa/atlantis-ja-jaeaekauden-lopun-katastrofi-r-a-karmanen-9789523390676